Instructeur BOC NIKTA

®

Hebt u interesse, lees dan verder!

NIKTA Instructeur

 

Deze 3-daagse opleiding tot NIKTA Instructeur BOC bestaat uit 2 onderdelen. Deze onderdelen zijn Brand- bestrijding & Ontruiming en communicatie. Op de 3-de dag is het examen en onze docent instructeur beoordeelt je dan volgens het examenproces conform de ISO standaards 17024. Ben je tijdens het examen vakbekwaam, dan kun je daarna lesgeven in Brand, Ontruiming en Communicatie en in de Praktijk Brandbestrijding, Ontruimings-oefeningen & communicatie vaardigheden toepassen.

 

 

Opleiding tot Brand, Ontruimen en Communicatie (BOC) instructeur volgens het NIKTA® certificaat regeling.

In de markt bestaat er behoefte aan een persoonscertificering die een kandidaat in staat stelt als (freelance-) instructeur zelfstandig een opleiding Brand, Ontruiming & Communicatie te verzorgen en te examineren.

Om personen te certificeren op het taakgebied Brand, Ontruiming en Communicatie
(BOC), als onderdeel van BHV, moet een instructeur officieel bevoegd te zijn. Als u, nadat u bij ABCD Veiligheid geslaagd bent als NIKTA® Instructeur Brand, Ontruiming en Communicatie, met NIKTA® een certificatieovereenkomst aangaat, kunt u voortaan zelf cursisten opleiden en aansluitend examineren.
Geslaagde cursisten ontvangen een internationaal erkend NIKTA® certificaat kleine blusmiddelen. Als de cursus wordt gecombineerd met de opleiding Acute Zorg/EHBO-instructeur kunt u ook de cursus Bedrijfshulpverlener gaan verzorgen. Indien u hiertoe niet zelf gekwalificeerd bent of wilt worden, en u wilt toch BHV trainingen organiseren, kunt u voor dat doel de samenwerking zoeken met een Acute Zorg/EHBO instructeur.

De geldigheid van het certificaat Instructeur BOC is 2 jaar, waarna u weer opnieuw examen moet doen. U voldoet hierdoor steeds aan de vereiste kwalificatie om de volgende NIKTA®-certificatieregelingen uit te voeren.

Examinering en certificering:

Na het slagen voor het theorie- en praktijkexamen zijn cursisten gekwalificeerd om in aanmerking te komen voor het NIKTA ISO 17024 persoonscertificaat 'Instructeur Brand, Ontruiming en Communicatie'.

Programma;

Dag 1: Brand- en brandbestrijding vaardigheden trainen op demonstratieniveau
Dag 2: Didactische vaardigheden trainen
Dag 3 : Examineer training en Examen

Studiebelasting;

De studiebelasting van deze cursus is als volgt:

  • cursus: 24 uur;
  • voorbereiding: 20 uur.

Vereisten:
Om deel te kunnen nemen, dien je in het bezit te zijn van een geldig BHV certificaat met als aanvulling ploegleider BHV.
Je kunt deze certificaten uiteraard ook voorafgaand aan de NIKTA® BOC Instructeur opleiding halen.
Zowel de basis BHV cursus als de cursus tot Ploegleider, duren beide 2 dagen.

De kosten van de 3 daagse NIKTA Instructeur groepscursus bedragen € 950,41*) Dit is inclusief: 2 NIKTA e-learnings, NIKTA Instructeur certificaat (2 jaar geldig), 3 dagen lunch, thee en koffie.


De kosten van de 2 daagse Privé NIKTA Instructeur cursus bedragen € 1.239,67*) Dit is inclusief: 2 NIKTA e-learnings, NIKTA Instructeur certificaat (2 jaar geldig), 2 dagen lunch, thee en koffie.

*) kosten zijn excl.21% BTW

 

 

 

CONTACT

Engels